El fisioterapeuta Ángel Esparcia, "Alumne Excel·lent de la Universitat de València 2014-15" dels XX Premis Universitat-Societat

 

Els Premis es van lliurar aquest dilluns 28 a la seu d’ADEIT. Esparcia ha sigut reconegut pel seu projecte ‘Efecte de les TIC en l’adherència a un tractament d’exercici físic: app vs paper com a suport per a l’usuari’. A l’acte va estar present el degà de l’ICOFCV, Josep Benítez.

El fisioterapeuta, Ángel Esparcia, premi Alumne Excel•lent de la Universitat de València 2014-15. Amb Josep Benítez i Antonio Alberola

Els Premis Universitat-Societat, organizats pel Consell Social de la Universitat de València, tenen com a objectiu reconèixer el treball en pro de la cooperació universitat-societat tant des de la perspectiva universitària com des del món empresarial.

Aquests guardons també tenen un espai per a premiar el talent dels estudiants de la Universitat de València, reconeixent l’aportació d’idees i projectes innovadors d’aquest col·lectiu en l’àmbit de la col·laboració universitat-societat. 

En aquesta edició, celebrada el dilluns 28 de decembre a la seu d’ADEIT, dels estudiants el jurat ha destacat a Ángel Esparcia, graduat en Fisioteràpia i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Esparcia ha sigut el mereixedor del premi “Alumne Excel·lent de la Universitat de València 2014-15” pel seu projecte ‘Efecte de les TIC en l’adherència a un tractament d’exercici físic: app vs paper com a suport per a l’usuari’.

El projecte consisteix en el disseny d’una app com a suport d’informació en un tractament de prescripció d’exercici físic. Després d’un estudi comparatiu amb la fitxa en paper, va demostrar que milloren significativament els resultats del tractament, tant en la comprensió i la quantitat d’informació com en la satisfacció del personal.

L’acte ha estat dirigit pel president del Consell Social i d’ADEIT, Manuel Broseta; el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler. També han estat presents diverses autoritats, entre elles, el degà de l'l’Il·lustre Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, Josep Benítez, i el degà de la Facultat de Fisioteràpia de la UV, Antonio Alberola (en la foto, els dos amb Ángel Esparcia).

D’altra banda, la XX edició dels Premis ha reconegut al conseller financer i director d’Assumptes Monetaris i Mercats de Capitals del Fons Monetari Internacional, José Viñals; a la catedràtica de Biologia Cel·lular i Parasitologia i coordinadora del Grup de R+D de Neurobiologia Molecular de la Universitat de València, Isabel Fariñas; i a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, a tots ells com a les persones i entitats que més han col.laborat per acostar la Universitat al seu entorn al llarg del 2015.